четвртак, 05. август 2010.

Narkomanija ketamin

Ketamin postoji na tržištu kao anestetik za opštu anesteziju u medicini i veterini tako da je jedini način na koji se nabavlja preko farmaceutskih kompanija. Mediji izveštavaju da su poslednjih godina učestale krađe ketamina iz veterinarskih ordinacija. Ove ordinacije se obijaju baš zbog ove "robe". DEA, američka agencija za suzbijanje zloupotrebe narkotika navodi da glavna struja ketamina u Sjedinjenim Američkim Državama dolazi iz Meksika. 

Ketamin se u tečnoj formi mođe ubrizgati, koristiti za natapanje materijala koji se zatim puši, ili konzumirati u piću. Ketamin u prahu se pravi tako što se rastvor ketamina ostavi da isparava što ostavlja beli ili beličasti prah, koji posle polverizovanja liči na kokain. Ovaj prah se može pušiti, rastvoriti u piću ili rastvoriti i ubrizgati. Cena ketamina se kreće od $20 do $25 po dozi. 

Ketamin proizvodi slične efekte kao PCP, sa tim što su prisutne i vizuelne halucinacije nalik efektima LSD-a. Oni koji ga koriste tvrde da bolji od ovih droga zato što efekti traju samo sat vremena ili manje. 

Niske doze ketamina proizvode raznobojne halucinacije, a veće doze efekat koji je sličan kliničkoj smrti ili vantelesnom iskustvu. Zbog svog disocijativnog efekta, ketamin se koristi kao droga za silovanje. 

tekst preveden sa sajta streetdrugs.org

Narkomanija je teška bolest i pri njenom rešavanju treba joj pristupiti kao takvoj. Privatna ruska klinika Dr Vorobjev u Beogradu rešava problem narkomanije savremenim i patentiranim metodama doktora Vorobjeva koje podrazumevaju i bezbolnu detoksikaciju.  

Нема коментара:

Постави коментар